Energia més barata per a les taulelleres de Castelló

La Generalitat presenta un pla per a augmentar la competitivitat de les empreses.

Reunió en què es presenta el pla a les empreses
Reunió en què es presenta el pla a les empreses

La Generalitat ha presentat un pla a les empreses del taulell de Castelló que els permetrà rebaixar fins a un 20% la factura de l'electricitat. Es tracta d'un pla d'inversions amb l'empresa Iberdrola que inclou un conjunt de mesures per a repotenciar la xarxa i que, d'aquesta manera, l'energia siga més barata. Així, les empreses del sector podran reduir els costos i ser més competitives, ja que el taulell és una indústria clau per a Castelló, que exporta aproximadament el 80% d'aquests productes.

Vicente Nomdedeu, president d'ASCER (Associació Ceramista Espanyola), conta que l'energia és fonamental en el sector i el tercer component en l'estructura de costos. La indústria té la necessitat de creixement i expansió i s'hauria d'invertir en xarxes potents d'electricitat que pogueren abastir les necessitats que el sector tauleller té en la seua producció. Empreses, Iberdrola i l'administració han de treballar de forma conjunta per a ser més eficients i lluitar amb la indústria mundial.

El pla s'ha presentat davant d’una cinquantena d'empreses interessades en l'estratègia. El projecte consisteix en una sèrie d'inversions per a millorar la xarxa i poder atendre aquelles empreses altament consumidores d'energia. Les empreses haurien de fer també inversions perquè pogueren obtindre l'energia d'una forma més barata, per això les empreses també haurien de fer un pas avant. 

Blanca Marín, secretària autonòmica d'Economia, conta que l'administració ha treballat conjuntament amb Iberdrola per a fer-los la proposta d'inversions. D'altra banda, les empreses estan pendents també del fet que s'allargue o no la vida útil de la cogeneració. Una tecnologia que també els permet abaratir costos, però que té una vigència de només 25 anys, període en què, en algunes plantes, està a punt de finalitzar.   

També et pot interessar

stats