Les empreses valencianes demanen un augment en la inversió per a ser més productives

La Comunitat Valenciana inverteix un 23% menys en innovació que la mitjana espanyola.

VÍDEO | Les empreses valencianes demanen un augment en la inversió per a ser més productives

La Comunitat Valenciana se situa per davall de la mitjana espanyola en innovació i productivitat. Concretament, al territori valencià sóm un 4,3% menys productius i també s'inverteix un 23% menys en innovació que a la resta de l'estat. 

Les dades procedeixen de la comparació del percentatge del producte interior brut que dediquen les autonomies a R D I, és a dir, investigació (recerca), desenvolupament i innovació. La Comunitat Valenciana, amb un PIB per treballador de prop de 60 mil euros, dedica un 1,5% a R D I. Així, les empreses valencianes dediquen menys diners que les d'altres regions com ara Madrid, Catalunya i el País Basc. Aquestes dades preocupen les empreses valencianes, que demanen un augment en la inversió i un esforç per a ser més productives i, per tant, més competitives. 

Establir incentius fiscals a les empreses, fomentar-ne la internacionalització i aïllar del cicle econòmic l'esforç inversor són les tres mesures que Joaquín Maudos, membre de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques, considera fonamentals per a millorar la competitivitat de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats