Les empreses valencianes busquen alternatives per l’impacte del coronavirus a la Xina

Els sectors productius veuen una “oportunitat” en la situació, ja que estan trobant nous clients.

Imatge d'arxiu d'una terminal portuària
Imatge d'arxiu d'una terminal portuària / Pixabay

Els sectors productius valencians estan buscant alternatives davant de l’impacte del coronavirus en l'economia xinesa i consideren aquesta situació com una “oportunitat”, ja que estan trobant nous clients. 

Així ho ha explicat la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró, després de la reunió amb representants de diferents sectors econòmics. Segons ha destacat, les importacions des de la Xina representen un 13% del total, mentre que les exportacions signifiquen només un 1,3%.

Els participants han coincidit que tenen una "preocupació moderada", pel fet que la situació "és molt volàtil" i "va canviant". Així, la Conselleria ha posat en marxa un servei des de la Direcció General d'Internacionalització per a "acompanyar-los i ajudar-los a trobar oportunitats".

“La Xina ens afecta a nosaltres, però també a altres països", ha remarcat Torró. A més, ha recordat que del país asiàtic "s'importen alguns dels productes que ara busquen en altres zones".

També et pot interessar

stats