Empreses, universitats i instituts tecnològics creen el Valencia Silicon Cluster

El sector uneix forces perquè la inversió d’11.000 milions d'euros en microxips es quede a la Comunitat Valenciana

Empreses, universitats i instituts tecnològics creen el Valencia Silicon Cluster / À Punt NTC

El govern espanyol té previst aprovar 11.000 milions d'euros dels fons europeus per a microxips i semiconductors la setmana que ve. Empreses, universitats i instituts tecnològics valencians han unit les forces perquè aquesta inversió es quede ací i han creat Valencia Silicon Cluster. Per al nom s'han inspirat en la famosa Silicon Valley, la regió nord-americana d'on han emergit les empreses tecnològiques més importants.  

La Comunitat Valenciana lidera el sector de la microelectrònica a Espanya i set empreses multinacionals especialitzades en disseny de microxips treballen des de València en tecnologia capdavantera per a tot el món. 

La directora de MaxLinear, Mayte Bacete, ha assegurat que les empreses valencianes són molt punteres i estan fent coses d'última generació a escala mundial. Per exemple, estan dissenyant ja el wifi que s’usarà d’ací a cinc anys

El 75% del que es fa a Espanya en el sector de la microelectrònica ix de la Comunitat Valenciana i el 60% dels treballadors especialitzats a escala nacional tenen el seu lloc de treball a València. “La Comunitat Valenciana lidera el sector a Espanya, per la qual cosa si hi ha una inversió ha de vindre ací”, ha manifestat el vicerector d'Innovació de la Universitat Politècnica de València, Salvador Coll. 

El projecte aspira també a atraure una gran infraestructura per a la fabricació de xips. El sector de la microelectrònica és un sector estratègic que està creixent a gran velocitat i que necessita talent per a cobrir la gran quantitat de llocs de treball de qualitat que està generant.

També et pot interessar

stats