Empreses de transport valencianes s'instal·len a Conca per a pagar menys

Segons denuncia CCOO, allí els salaris són vora 470 euros inferiors als establits en el conveni valencià.

Empreses de transport valencianes s\'instal·len a Conca per a pagar menys
Empreses de transport valencianes s'instal·len a Conca per a pagar menys

Algunes empreses del sector de transport de mercaderies per carretera que operen a la província de València han instal·lat el seu domicili social a Conca per a pagar menys salaris i Seguretat Social. Segons denuncia CCOO, allí els salaris són vora 470 euros al mes inferiors als establits en el conveni valencià. 

La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV ha presentat diverses denúncies davant la Inspecció de Treball. En les resolucions d'inspecció, s’està requerint aquestes empreses perquè òbriguen els seus centres de treball a València, apliquen el conveni col·lectiu de la província i a retribuir i cotitzen pels seus treballadors com és preceptiu.

CCOO ha detectat que aquestes empreses, les anomenades empreses bústia (societats que no operen al lloc on tenen la seua seu) estan treballant al Port de València.

Segons el sindicat, això suposa "un frau", ja que el Tribunal Suprem va unificar doctrina establint que el conveni d'aplicació és el del lloc en què es desenvolupa l'activitat, i no on la companyia decidisca domiciliar la seua societat.

A Conca hi ha al voltant de 500 empreses de transport, mentre que a València n’existeixen només unes 600, un fet que el sindicat considera "absolutament desproporcionat” si es compara l'activitat que es desenvolupa en cadascuna de les dues províncies. 

CCOO calcula que, aproximadament, "7.000 treballadors i treballadores es troben en aquesta situació fraudulenta". Així, asseguren que la Seguretat Social estaria deixant d'ingressar uns 170 euros per treballador o treballadora al mes. 

Així mateix, expliquen que a més del perjuí salarial i el frau tant a la Seguretat Social com a l'Agència Tributària, s'està generant competència deslleial entre les empreses.

També et pot interessar

stats