Empreses de restauració i oci preparen mobilitzacions davant el tancament del sector

Casserolades i caravanes de cotxes contra una mesura per a contindre la pandèmia que consideren "arbitrària" i "dictaminada a traïció".

Imatge d'arxiu d'una concentració de treballadors de la restauració i de l'oci a València
Imatge d'arxiu d'una concentració de treballadors de la restauració i de l'oci a València / Rober Solsona (Europa Press

Les pimes dels sectors de la restauració i de l'oci, agrupades en la Coordinadora Empresarial de l'Oci i l'Hostaleria de la Comunitat Valenciana, activen les accions de protesta i les mobilitzacions, a partir de dijous, contra la imminent entrada en vigor del tancament dels bars, restaurants, cafeteries i locals d'oci decretat pel Consell. El sector considera que és una mesura "arbitrària" i "dictaminada a traïció" per a contindre la pandèmia de la Covid-19.

Les mobilitzacions se succeiran en diferents ciutats de tota la geografia valenciana per a mostrar la indignació i la impotència per la restricció de la seua activitat sense anar acompanyada d'un pla d'ajudes concret, i ja definit, al qual poder acollir-se per a afrontar les pèrdues que suposa mantindre els negocis tancats.

De fet, des de la Coordinadora, reclamen l'esborrany del decret dels fons de resistència per a evitar els problemes de tramitació i d’aplicació de criteris, i que "no acaben sent ajudes sobre lletra morta". A més, han d'arribar com "més prompte millor" a totes les empreses afectades del sector, han demanat.

L'organització autonòmica ha reiterat la seua comprensió davant la necessitat de prendre mesures per a frenar la corba de contagis, ja que la Comunitat Valenciana està en una situació límit d'increment de casos; però assegura que no entenen els criteris a l'hora d'establir aquestes restriccions. "Si cal prendre decisions dràstiques, que es prenguen, i que se suspenguen totes les activitats econòmiques no essencials", indiquen. "Ja n'hi ha prou de greuges comparatius i de culpabilitzar els sectors de la restauració i de l'oci posant-los en el mapa dels focus de contagis".

La Coordinadora Empresarial de l'Oci i l'Hostaleria assegura que l'acumulació de decrets i normatives durant la pandèmia han suposat la destrucció de més d'un terç del teixit empresarial del sector, i de milers de llocs de treball, sense rebre cap compensació.

Protestes a València

El dijous 21 de gener, a les 11:00 h hi haurà una casserolada massiva a les portes de la Generalitat. Els hostalers iniciaran el recorregut cap a la plaça de Manises des dels seus barris, i faran sonar les casseroles a l'uníson en arribar a la plaça de Manises. L’organitza la Coordinadora d'Hostaleria dels Barris de València.

Protestes a Castelló

El dijous 21 de gener, a les 18:00 h s’ha convocat una caravana de cotxes que eixirà des d'Auditori de Castelló i arribarà a la plaça de Maria Agustina. A la porta de la subdelegació del govern espanyol deixaran corones de flors en senyal de la mort del sector a causa del tancament de la seua activitat. L’organitzen l'Associació Hostalera de Castelló (Ashocas), els Empresaris d'Hostaleria de Benicàssim (Ehosbe), i l'Associació d'Oci Nocturn de Castelló (On Castelló).

Protestes a Elx

El dijous 21 de gener, a les 18:00 h s’ha convocat una caravana de cotxes que eixirà des de l'Estadi Martínez Valero i que arribarà a l'avinguda de Novelda (polígon de Carrús). L’organitzen l'Associació d'Hostaleria d'Elx (Alroa), i l'Associació de Restaurants d'Alacant (Ara).

També et pot interessar