Les empreses amb plans de pensions podran descomptar fins a 1.380 euros a l'any en la cotització per treballador

Els autònoms es podran deduir un màxim de 5.750 euros anuals

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, en una sessió plenària en el Congrés dels Diputats
El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, en una sessió plenària en el Congrés / A. Pérez Meca (Europa Press)

Les empreses que posen en marxa plans de pensions per als seus treballadors podran descomptar de les cotitzacions a la Seguretat Social les aportacions a aquests plans amb un màxim de 115 euros al mes per empleat o 1.380 euros a l'any, la qual cosa suposaria un estalvi de quasi 400 euros per treballador.

Aquesta és una de les novetats incloses en el projecte de llei d'impuls als plans col·lectius d'ocupació aprovada aquest dimarts pel Consell de Ministres en segona volta per a la seua remissió a les Corts, segons ha explicat en la roda de premsa el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá.

A més, el treballador podrà fer, als seus plans d'ocupació, una aportació més elevada que la de l'empresa per a la deducció en l'IRPF, mentre que fins ara la seua contribució només hi podia ser igual. El treballador es deduirà de la base imposable de l'IRPF la seua contribució al pla d'ocupació, que podrà arribar a 1.250 euros anuals si l'empresa posa fins a 500 euros; a 2.000 euros si l'empresa posa entre 501 i 1.000 euros; a 2.250 euros si l'empresa aporta entre 1.001 i 1.500 euros, i a mateixa quantitat que l'empresa si aquesta aporta més de 1.501 euros (sense que sumen totes dues més de 8.500 euros).

Per la seua banda, els autònoms es podran deduir un màxim de 5.750 euros anuals.

El ministre ha destacat que amb aquesta llei s'afavorirà el desenvolupament dels plans col·lectius de pensions, especialment entre les rendes mitjanes i baixes. La norma té com a principal objectiu elevar la cobertura dels plans de pensions col·lectius, "un propòsit en el qual la negociació col·lectiva tindrà un paper fonamental", ha dit. L'objectiu és facilitar l'accés a aquests mecanismes d'estalvi de baixes comissions a treballadors de rendes mitjanes i baixes i de petites i mitjanes empreses, així com a treballadors autònoms i joves.

També et pot interessar

stats