Empreses auxiliars es preparen per a la “transició” de Ford amb formació per a la plantilla i diversificació

Avia diu que treballa en l'impuls d'activitats perquè les empreses participen en projectes col·laboratius i milloren la competitivitat

Diversos treballadors a la planta de Ford d’Almussafes
Diversos treballadors a la planta de Ford d’Almussafes / Rober Solsona (Europa Press)

El Clúster d'Automoció i Mobilitat de la Comunitat (Avia) ha explicat este dimecres, després d'anunciar-se el nou expedient de regulació d'ocupació (ERO) de 1.622 treballadors a la planta de Ford Almussafes, que des de fa mesos treballa per a donar suport a les empreses del sector auxiliar en la transició fins que arribe el nou model i facilite que estiguen preparades davant dels nous reptes.

Esta és l'aposta d’Avia arran de l'anunci de l'ERO que s'ha conegut este dimecres, segons ha explicat el clúster en un comunicat. En concret, treballa amb diverses entitats de formació, per a tractar d'identificar les necessitats formatives, a la curta i a la mitjana, tant per a la plantilla que canvia de destí professional, com per a la que ha d'actualitzar els coneixements, de cara alls “nous reptes”.

A més, ha indicat que treballa en l'impuls d'activitats d'innovació perquè les empreses participen en projectes col·laboratius i milloren la competitivitat. De la mateixa manera, s'està promovent la diversificació de les empreses cap a sectors afins, a través d'activitats obertes a empreses i entitats no associades al clúster o la participació en fòrums diferents dels habituals.

Així mateix, Avia ha destacat el seu “treball constant amb l'administració per a identificar aquelles activitats que es poden impulsar per a afavorir la competitivitat i donar suport a la transició”. L'associació empresarial ha posat l'accent en el seu suport a la internacionalització del sector, de la mà d'entitats com Ivace+i, per a “augmentar el nombre d'oportunitats de les empreses associades”.

També et pot interessar

stats