Els empresaris reclamen al govern central un impuls definitiu al corredor mediterrani

El ministre de Transport recorda que la infraestructura està alineada en l'estrategia europea contra el canvi climàtic i per la digitalització.

Imatge de portada: Empresaris participants en la cimera, amb el cap del Consell Ximo Puig

El ministre de Transport, José Luis Ábalos, ha explicat aquest dijous a València que el govern ha previst 1.982 milions d'euros dins els pressupostos que es voten al Congrés per a impulsar el corredor mediterrani. Ábalos ha afirmat en l'acte empresarial Accelerar el corredor. Activar tot un país, que se celebra al Palau de Congressos, que el corredor és un projecte “estratègic” i “bàsic” que està en una “fase molt madura”. També ha emfatitzat que es tracta d'acabar una infraestructura que optimitze la producció actual i que ajude a descarbonitzar Espanya. “És un projecte molt alineat amb els reptes que demana Europa amb el pla de reconstrucció, que són la lluita contra el canvi climàtic i la digitalització”. El ministre ha evitat donar una data en què la infraestructura estiga acabada, però situa 2025 com l'any desitjat.

L'acte ha comptat també amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig; del president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras; del conseller de Política Territorial, Arcadi España; i d'una àmplia representació d'empresaris com Araceli Císcar, consellera executiva de Dacsa; José Ignacio Goirigolzarri, president de Bankia; Clemente González, president d'Alibérico; i Juan Roig, president de Mercadona, entre altres.

A l'inici de la jornada, el president de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), impulsora de l'acte, ha defeés que tot Espanya es beneficiarà del corredor mediterrani, una infraestructura ferroviària de 1.300 quilòmetres àmpliament reivindicada pel sector empresarial. Boluda també ha explicat, durant la seua intervenció que aquesta infraestructura pot ajudar a la recuperació econòmica davant una situació com l'actual. “El corredor mediterrani està cridat a potenciar les exportacions i el turisme al nostre país en un moment en el qual les dues activitats s'han vist fortament castigades, però que estan cridades a ser el motor de la nostra economia quan açò passe”, ha emfatizat.

També et pot interessar

stats