Empresaris i polítics reclamen accelerar el corredor cantabricomediterrani fins a Sagunt

Amb una inversió de 450 milions d'euros, l'electrificació no estarà acabada per a l'any que ve i el tram Sagunt-Terol està a l'espera de la declaració d'impacte ambiental

El president d'Aragó i la Comunitat Valenciana, Javier Lambán i Ximo Puig, aquest dijous a Saragossa
Els presidents d'Aragó i de la Comunitat Valenciana, Javier Lambán i Ximo Puig, aquest dijous a Saragossa / GVA

Cimera bilateral Saragossa-València per a impulsar el corredor cantabricomediterrani. Una infraestructura ferroviària que ja és una realitat fins a Saragossa, però que necessita un impuls i una modernització en el tram de Saragossa-Terol-Sagunt. Les obres d'aquest tram del corredor entre el Cantàbric i el Mediterrani avancen, però a un ritme més lent del que reclamen els empresaris.

Amb una inversió de 450 milions d'euros, l'electrificació sembla que no estarà acabada per a l'any que ve, tal com estava previst. I el tram Sagunt-Terol està a l'espera de la declaració d'impacte ambiental.

Salvador Navarro, president de la CEV, ha destacat que Aragó és el "node logístic més important del país", mentre la Comunitat Valenciana té "dos ports que mouen el 42% de les importacions i exportacions nacionals", per la qual cosa és "il·lògic que en el segle XXI no estiguem degudament connectats".

Des de la patronal aragonesa, Miguel Marzo, president de la CEOE d'Aragó, ha subratllat que "aquest corredor és crític per a les nostres autonomies" i hi ha insistit que cal que "s'agilitzen les obres i es modernitzen".

Una reivindicació empresarial a la qual també s'han sumat els representats polítics. Asseguren que és una infraestructura clau per als ciutadans i les empreses de cinc comunitats autònomes, que represente el 20% del PIB.

El president del govern d'Aragó, Javier Lambán, ha assenyalat que cal "insistir al govern d'Espanya que accelere el màxim possible les inversions i les declaracions d'impacte ambiental".

"La necessitat objectiva existeix, les relacions comercials existeixen i cal accelerar les obres perquè és fonamental per al 20% del PIB d'Espanya i el 20% de la població" Ximo Puig - President de la Generalitat Valenciana

En el mateix sentit, s'ha pronunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha afirmat que "la necessitat objectiva existeix, les relacions comercials existeixen i cal accelerar les obres perquè és fonamental per al 20% del PIB d'Espanya i el 20% de la població".

La meta és augmentar de 25 a 55 els trens setmanals que recorren aquest tram carregats de mercaderies i augmentar la competitivitat dels territoris que connecta.

També et pot interessar

stats