Els empresaris d'Elx demanen suport a la Conselleria d'Economia

El Cercle Empresarial il·licità i el conseller Climent es reuneixen per coordinar accions de futur.

Reunió al polígon Elx Parc Industrial, a la Torre del Pla
Reunió al polígon Elx Parc Industrial, a la Torre del Pla / Arxiu

El conseller d'Economia Sostenible i Sectors Productius, Rafael Climent, i representants del Cercle Empresarial d'Elx i comarca (Cedelco), s'han reunit aquest matí de dimecres per establir línies de cooperació futures, que s'enmarquen en un "àmbit de diàleg i dins dels objectius de la legislatura", ha explicat Climent. El president de Cedelco, Joaquín Pérez, que ha qualificat la reunió de molt positiva, ha destacat que un dels aspectes més importants és "iniciar una col·laboració per a treballar conjuntament per tal de millorar el sector empresarial d'Elx i la comarca". 

Els empresaris han mostrat l'interés pel pla de cogeneració de la Generalitat, que preveu implantar les energies netes fotovoltaiques i minieòliques als polígons industrials. Climent els ha explicat que les ajudes seran bianuals, per als anys 2010 i 2021, i que tenen l'objectiu de millorar l'eficiència energètica en aquestes zones industrials. Un pla a què podria acollir-se Elx Parc Industrial, un macropolígon ubicat a la pedania il·licitana de la Torre del Pla. Sobre la futura ampliació, Rafael Climent s'ha oferit com a mediador, ja que dependria de la Conselleria d'Obres Públiques i de l'Ajuntament d'Elx.

En la reunió, a Elx, que s'ha prolongat durant dues hores, també han parlat de les diferents línies de subvencions que té la Conselleria d'Economia en l'àrea de la investigació i el desenvolupament, com són Createx i Digitalitza. Joaquín Pérez considera que són molt importants les ajudes que van dirigides a noves empreses, a la creació d'ocupació i la incentivació  del comerç. S'ha creat una comissió de seguiment per tal de facilitar informació i coordinar les diferents línies de cooperació entre la Conselleria d'Economia i Cedelco.

El conseller Climent ha manifestat que "ara hem parlat i ara hem d'anar als fets, a l'execució de tots els projectes que vagen demanant des de Cedelco, perquè en definitiva el que volem és dinamitzar l'economia i que genere benestar i cohesió social".

També et pot interessar

stats