Emilio Sampedro, Concoval: “L’economia social representa pràcticament el 8% del PIB valencià”

El president de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana ha destacat que tres milions de valencians i valencianes estan relacionats amb alguna cooperativa, tot i a vegades no ser-ne conscients

Emilio Sampedro, president de Concoval, entrevistat en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Emilio Sampedro, el president de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana (Concoval), ha destacat aquest dimecres que l'economia social representa "pràcticament un 8% del PIB valencià". Això ho ha detallat en una entrevista de Les notícies del matí, en què ha explicat que no s'és conscient de la fortalesa de les cooperatives, que al conjunt de l'estat suposen un 10% del PIB, lleugerament per darrere del 12% del sector turístic.

Sampedro ha xifrat en al voltant de 2.600 les cooperatives que operen al nostre territori, que creen uns 60.000 llocs de treball directes, a més dels indirectes. De fet, ha emfasitzat que, tot i a vegades no ser-ne conscient, tres milions de valencians i valencianes estan relacionats amb alguna cooperativa.

Aquestes dades fan palesa la importància de la capitalitat de l'economia social de València, que des de Concoval han reivindicat perquè el públic la conega.

El president de la confederació ha recordat que "fa dos segles" que treballen amb valors, que "sempre ha sigut el nostre ADN". Així, "per a nosaltres, la prioritat no és maximitzar el benefici, és maximitzar el benestar de la persona que treballa, que és sòcia, que consumeix o que pertany a la cooperativa o, inclús, al seu entorn".

Quan se li ha preguntat per l'impacte del canvi de govern en Convocal, Sampedro ha assegurat que "treballem perfectament amb els uns i els altres, al final el cooperativisme no és de ningú i és de tots". Ha destacat el suport del govern del Botànic i ha subratllat que les expectatives amb el nou govern també són positives. Entre les reivindicacions en què treballaran aquesta legislatura serà la de poder entrar al diàleg social: "Som un agent social més diferent dels que hi ha".

També et pot interessar

stats