Elx fomenta el consum i la producció de la magrana mollar

El consistori i el consell regulador signen un conveni per a promoure aquesta fruita autòctona que es cultiva al sud de la Comunitat Valenciana.

VÍDEO | Elx fomenta el consum i la producció de la magrana mollar

L’Ajuntament d’Elx invertirà 30.000 euros en la promoció del consum i la producció de la magrana mollar, la varietat pròpia d’Elx i del sud de la Comunitat Valenciana. El consistori il·licità ha signat un conveni amb el consell regulador d’aquest cultiu amb denominació d’origen, que ha augmentat de forma notable en l’última dècada.

La mangrana mollar d’Elx està reconeguda amb el segell de qualitat Denominació d’Origen Protegida, que inclou 40 municipis del Baix Vinalopó, l’Alacantí i el Baix Segura. Destaca aquesta varietat autòctona por la seua dolçor i perquè els granets són blanets i fàcils de consumir. A Elx valoren aquest patrimoni gastronòmic i, per això, cada any augmenten la inversió per a promocionar-la.

Al sud del territori es produeix el 75% de tota la producció de magranes a Espanya, i això converteix la Comunitat Valenciana en la principal zona productora de tot Europa. Al gener, la denominació d’origen anirà a la fira de Berlín amb tota la producció ja venuda.

També et pot interessar

stats