Elx es declara ciutat contra l'economia submergida

L'alcalde d'Elx ha anunciat la declaració de la ciutat contra l'economia submergida i que iniciarà una campanya de sensibilització dirigida als joves.

L'alcalde, Carlos González, i el regidor de Promoció Econòmica, Héctor Díez
L'alcalde, Carlos González, i el regidor de Promoció Econòmica, Héctor Díez / À Punt Notícies

La Mesa de Treball contra l'Economia Submergida ha aprovat per unanimitat aquesta declaració, en la qual estan representades organitzacions, sindicats, patronal, polítics i diverses entitats ciutadanes.

El text fa referència a la pèrdua de drets socials, tant per als treballadors com per als empresaris. Esmenta també com són de negatives les conseqüències en el benestar de la vida dels ciutadans.

A més, l'alcalde ha anunciat l'inici d'una campanya de sensibilització, amb cartells i anuncis publicitaris en els autobusos.

S'hi inclou un pla de de foment de la cultura emprenedora, dirigida a estudiants de tercer i quart de l'ESO, batxillerat i cicles formatius de 28 centres educatius de la ciutat. Carlos González ha insistit en la necesitat de "gestar una cultura de la responsabilitat fiscal" entre els ciutadans. De fet, els tallers per a escolars pretenen "explicar la importància de tindre un comportament fiscal responsable". L'alcalde ha remarcat que l'economia submergida significa "un frau fiscal i social, el deteriorament greu de les relacions laborals i la distorsió de la competència".

També et pot interessar

stats