Economia convoca les ajudes per a les pimes dels sectors industrials valencians estratègics

Van dirigides a 14 sectors i estan dotades amb 42,1 milions el 2021 amb un màxim de 200.000 euros per empresa.

El ceràmic és un dels sectors estratègics de la Comunitat Valenciana
El ceràmic és un dels sectors estratègics de la Comunitat Valenciana / Shutterstock

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha convocat les ajudes per a les pimes industrials dels sectors estratègics de la quarta fase del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana 2018-2023 (PEIV), dotat amb 42,1 milions en 2021. Aquestes ajudes dirigides a millorar la competitivitat i sostenibilitat de les pimes industrials van dirigides a 14 sectors, cadascun dels quals té una dotació de 2,8 milions d'euros.

El DOGV ha publicat aquest dimecres la convocatòria d'ajudes per valor de 39,48 milions d'euros. La resta, fins al pressupost total previst, es destinarà a una pròxima convocatòria d'ajudes a entitats empresarials.

El conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, ha destacat que el 2021 han augmentat un 56 per cent el pressupost en política industrial perquè amb ajudes com aquestes volen aconseguir “una indústria valenciana més forta, que lidere la recuperació econòmica post-Covid i també el canvi cap a un model econòmic sostenible i més resilient”.

L'objectiu de les ajudes convocades és donar suport als projectes d'inversió sostenible que permeten el creixement o la consolidació de les pimes industrials dels següents sectors: calcer, ceràmic, metall-mecànic, tèxtil, joguet, marbre-pedra natural i àrids, fusta-moble i il·luminació, químic, automoció, plàstic, envasos i embalatge, paper i arts gràfiques, valorització de residus i els sectors emergents de la biotecnologia, producció audiovisual i producció de videojocs.

L'ajuda consistirà en una subvenció del 35% del total de les despeses considerades com a subvencionables, i l'ajuda total mínima concedida a una única empresa no podrà ser superior a 200.000 euros en l'exercici fiscal en curs i en els dos exercicis fiscals anteriors.

Les empreses sol·licitants podran buscar el tràmit telemàtic específic en el catàleg de Serveis Públics interactius de la Generalitat a través de l'enllaç (https://sede.gva.es), o accedir-hi directament en la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. El termini de presentació de sol·licituds és des de l'11 de febrer fins a l'11 de març de 2021, tots dos dies inclosos.

També et pot interessar

stats