Economia aprova el compte de pagament bàsic, gratis per a col·lectius vulnerables

Garanteix serveis com la domiciliació de rebuts, l'ús de targetes, les transferències, els depòsits i la retirada d'efectiu.

La ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, en una imatge d'arxiu
La ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, ha signat una orde ministerial per a establir les condicions del compte de pagament bàsic a què tindrà accés tota la ciutadania i que serà gratis per als col·lectius més vulnerables.

Aquest compte ha de garantir serveis com ara la domiciliació de rebuts, l'ús de targetes de dèbit o prepagament, les transferències, els depòsits de fons i la retirada d'efectiu en l'entitat o en caixers.

L'executiu va aprovar al desembre del 2017 un decret llei amb què va traslladar a la legislació espanyola una directiva comunitària que permetia garantir el dret universal d'accés a un compte de pagament bàsic que haurien d'oferir tots els proveïdors de serveis de pagament.

Estava pendent que el govern central fixara les condicions a través d'una orde ministerial, com per exemple quina és la comissió màxima que poden aplicar les entitats, que serà de tres euros al mes.

El límit que s'estableix és de 120 operacions de pagament anuals dins de la Unió Europea.

També et pot interessar

stats