La durada mitjana dels contractes a Espanya cau a 49 dies

El temps mitjà de contractació s’ha reduït un 40% des de 2008.

La durada mitjana dels contractes a Espanya cau a 49 dies
La durada mitjana dels contractes a Espanya cau a 49 dies

49 dies. Això és el que van durar de mitjana els contractes a Espanya durant 2019, dos dies menys que en 2018, segons l’estudi Balanç del mercat laboral: 2019, un mal any per a l’ocupació, de la Unió Sindical Obrera (USO). Es tracta d’una xifra històrica i rècord. 

El secretari general d’USO, Joaquín Pérez, ha alertat que en els últims 12 anys la durada dels contractes s’ha reduït fins a un 40%, fet que ha qualificat com a “dada clara de precarització”. 

El representant sindical ha lamentat que lluny de lluitar contra la precarietat i la rotació “infernal”, s’ha augmentat la precarietat. “Sembla que aquesta dada està fora del debat i només importa el tema purament salarial”, ha afirmat Pérez.  

Segons l’estudi presentat per USO el nombre de contractes eventuals es va incrementar el 2019 i va arribar al 50% del total de contractes, mentre que la contractació indefinida es va reduir un 8,5%.  

Per al sindicat hi ha una falta de causalitat en la contractació en aquest país i per això “és indispensable" la tasca de la Inspecció de Treball, perquè els models de contractació que hi ha a Espanya en l’actualitat no responen als tres supòsits que recull l’Estatut dels Treballadors”, ha agregat.

També et pot interessar

stats