Douglas i els sindicats aconsegueixen un preacord en l'ERO de la cadena de perfumeries

La companyia mantindrà finalment obertes dotze botigues més de les inicialment afectades i rebaixa en més de cent els mil acomiadaments previstos

Treballadores de Douglas protesten per l'ERO que pretén l'empresa en una imatge d'arxiu
Treballadores de Douglas protesten per l'ERO que pretén l'empresa, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La cadena de perfumeries Douglas i els sindicats han aconseguit un preacord en l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) després de reduir-se el nombre de tancaments de botigues i la xifra d'acomiadaments inicialment previstos, segons ha informat la multinacional en un comunicat.

En concret, el 94% dels treballadors ha ratificat aquest dimarts el preacord, que estableix la desafectació de dotze botigues i reduir l'afectació inicial en més de cent ocupacions.

Així, el nombre d'establiments a tancar es redueix a 124, en el que la companyia considera que és "una necessària reorganització per a afavorir la viabilitat" de Douglas España. A la Comunitat Valenciana, la cadena té tendes a València, Benidorm, Finestrat i Torrevella.

Respecte als acomiadaments, el preacord rebaixa en més de cent els acomiadaments dels mil previstos inicialment.

A més, Douglas ha assenyalat que prioritzarà l'adscripció voluntària a les condicions de reestructuració acordades i donarà prioritat de permanència a aquells empleats que pertanyen a col·lectius en diverses situacions de vulnerabilitat.

Indemnització

El preacord assegura una indemnització als treballadors acomiadats de 32 dies per cada any amb un màxim de 21 mensualitats i la possibilitat que els empleats de botigues tancades ocupen de manera voluntària el lloc de persones d'altres establiments que opten per abandonar l'empresa.

A més, el personal rebrà una indemnització de 25 dies amb un límit de dotze mensualitats en el cas d'anar-se'n perquè se li haja aplicat una modificació substancial de les condicions de treball que, per exemple, canvie el seu tipus de jornada.

En la pròxima reunió prevista per a aquest dimecres, la companyia i els representants dels treballadors finalitzaran la redacció del text definitiu i es procedirà a la signatura de l'acord.

També et pot interessar

stats