Les dones valencianes guanyen 5.300 euros menys a l'any que els homes per la bretxa salarial

La desocupació femenina és cinc punts més alta que la masculina a la Comunitat Valenciana, segons l'enquesta de població activa (EPA).

VÍDEO | Les dones valencianes guanyen 5.300 euros menys a l\'any que els homes per la bretxa salarial

La bretxa salarial de les dones valencianes respecte dels homes és més gran que a la resta d'Espanya. S'ha situat el 2019 en un 22,39%. Està, per tant, per damunt de la mitjana espanyola, que s'estableix en un 21,92% a pesar d'haver baixat lleugerament. Segons un estudi fet pels sindicats CCOO i UGT, el salari femení anual és 5.300 euros més baix que el dels homes.

El desequilibri del sou és més accentuat com més precari és el treball. Una desigualtat que també és evident tant en la recerca de faena com en l'atur de llarga o molt llarga duració de les dones parades. Si es manté aquest pas de reducció de la bretxa, es necessitarien 70 anys per a igualar sous.

Els sindicats demanen l'aplicació urgent de la llei d'igualat. Un total de 2.500 empreses valencianes de més de 50 empleats estan obligats a aplicar-la el 2022.

L'atur en les dones, tres punts superior

Un desequilibri de gènere que també es reflecteix en l'atur. El nivell de desocupació de les dones a la Comunitat Valenciana ha superat el 2019 en tres punts els dels homes. Una desigualtat que afecta especialment les menors de 25 anys. Les joves parades van representar un 36,4%, 10 punts més que els seus iguals masculins, segons les dades de l'enquesta de població activa.

També et pot interessar

stats