Les dones ocupen el 8% dels llocs de direcció i gestió en les cooperatives agroalimentàries valencianes

Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana insisteix que cal donar ‘‘passos decidits’’.

Aquestes dades dupliquen la mitjana nacional del sector agrícola
Aquestes dades dupliquen la mitjana nacional del sector agrícola / Europa Press

Segons dades de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana, un total de 208 dones formaven part en 2016 dels consells rectors de les 374 cooperatives agroalimentàries valencianes, xifra que suposa un 8% del total de membres. Aquesta dada duplica la mitjana nacional del sector, amb una participació de 1.400 dones que representen un 4% del total dels llocs de direcció. 

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Rural, que se celebra aquest dilluns, Cooperatives Agroalimentàries  vol ‘‘reivindicar el paper de les dones en el sector agroalimentari’’ i apel·lar ‘‘a l'esforç col·lectiu per a incrementar les xifres de representació de les dones en els consells rectors’’.

L'objectiu de l'entitat és equiparar la xifra de representació de les dones amb la seua presència en el conjunt de la massa social de les cooperatives del sector, que s'acosta al 28%. Encara que les xifres valencianes impliquen una millora en relació amb la mitjana estatal, l'associació de cooperatives agrolimentàries reconeix que ‘‘queda molt camí per recórrer’’. Per això, anima les cooperatives a ‘‘fer passos decidits darrere d'una igualtat real i efectiva’’. 

També et pot interessar

stats