Divalterra passarà a ser una entitat pública abans que acabe la legislatura

L'antiga empresa Imelsa serà un organisme gestionat per l'administació pública per a respectar els principis de transparència professional.

El Consell d'Administració de Divalterra durant una reunió oberta a la premsa
El Consell d'Administració de Divalterra durant una reunió oberta a la premsa / Europa Press

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha anunciat que l'empresa Divalterra, l'antiga Imelsa, passarà a ser una entitat pública local abans que finalitze aquesta legislatura. L'actual consell d'administració justifica la presa d'aquesta decisió per a sotmetre l'empresa als controls de l'administració pública. 

Els informes per a poder determinar la nova forma jurídica de Divalterra estaran disponibles a finals d'enguany o a principis del 2019. L'objectiu és decidir la figura jurídica de l'empresa abans que acabe la legislatura. Gaspar ha assegurat que la solució passa per prendre mesures com ara professionalitzar el consell administratiu o incloure funcionaris en la plantilla, a més de controlar la direcció de l'empresa, per a evitar fets com l'operació Alqueria. 

Gaspar ha explicat que la finalitat d'aquesta empresa era “estalviar controls a l'administració”, per això, volen realitzar controls públics per a vigilar Divalterra i evitar que es repetisca “la història dramàtica” de l'última etapa de l'empresa.

També et pot interessar

stats