El disseny factura 3.762 milions a la Comunitat Valenciana

Un informe de l'Associació de Dissenyadors (ADCV) estima en el 2,1% l'impacte en el PIB valencià.

En imatge, la roda de premsa on l'ADCV ha presentat l'informe
En imatge, la roda de premsa on l'ADCV ha presentat l'informe / ADCV

L'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) reivindica la rellevància econòmica del sector. I ho fa amb xifres contundents. Un informe encarregat pels professionals valencians a la consulta Gfk estima l'impacte econòmic del disseny en 3.762 milions, vora el 2'1% del PIB autonòmic. L'estudi "L'economia del disseny a la Comunitat Valenciana" l'atribueix un pes semblant al d'altres activitats, com la indústria química (2,5%) o el sector de la informació i de la comunicació (l'1'9% ).

La investigació explica que el 85% de les empreses valencianes del sector industrial recorren al disseny en alguna de les seues variants, i que tres de cada quatre empreses perceben la seua contribució com un actiu rendible.

L'alumnat de disseny creix un 200%

Aquesta percepció ha derivat un augment de la demanda de professionals del disseny que ha disparat un 60% l'oferta de títols, un 200% l'alumnat i un 585% la xifra de negoci de les institucions i acadèmies, sempre segons l'estudi.

D'altra banda, el document dibuixa un escenari laboral amb una majoria de professionals vinculats a les empreses, el 72%, mentre que el grup de dissenyadors autònoms representa el 28%.

També et pot interessar

stats