Es disparen un 25% les comandes a la indústria a Espanya

A la Comunitat Valenciana han crescut un 6% al mes de novembre.

A la Comunitat Valenciana creixen les comandes a la indústria un 6% al mes de novembre | Europa Press
A la Comunitat Valenciana creixen les comandes a la indústria un 6% al mes de novembre | Europa Press

Les comandes a la indústria espanyola s’han disparat un 25% el passat mes de novembre, l'augment més important des que es va començar a registrar l'any 2002. A la Comunitat Valenciana l’increment ha sigut d’un 6%. Són dades que ha publicat aquest dilluns l’Institut Nacional d’Estadística, l’INE.

Les entrades de comandes industrials han crescut en huit comunitats, especialment a Múrcia ( 635%) i Andalusia ( 28,2%), mentre que n’han baixat en nou, encapçalades pel País Basc (-17%), Balears (-14%) i Castella i Lleó (-10,4%).

Les vendes de la indústria pugen un 0,2% a la Comunitat Valenciana

Pel que fa a les vendes, la indústria al conjunt de l'Estat ha facturat al novembre del 2018 el 0,5% més que el mateix mes de l’any anterior. Una vegada corregits els efectes estacionals i del calendari (diferència de dies hàbils), la facturació de la indústria s’ha incrementat el 0,7%, i ha encadenat 26 mesos a l’alça.

Per comunitats autònomes, la xifra de negoci de la indústria ha disminuït en huit territoris, especialment a les Balears (-11,4%) i a Castella i Lleó (-10,5%). En canvi, ha augmentat en huit comunitats, fonamentalment a Madrid ( 13,9%) i Múrcia ( 12,3%). A Cantàbria no s’ha experimentat variació i la Comunitat Valenciana se situa en el huité lloc, amb un 0,2%.

També et pot interessar

stats