Es dispara la venda en línia de joguets

El sector, concentrat a les comarques del sud, s'enfronta a una campanya de Nadal irregular i incerta.

Una treballadora d'una empresa de joguets d'Ibi
Una treballadora d'una empresa de joguets d'Ibi / À Punt NTC

El sector del joguet valencià, concentrat a les comarques del sud amb Ibi com a epicentre, s'enfronta a una campanya de Nadal irregular i incerta a causa de la pandèmia de la Covid-19. L'any passat va facturar 1.700 milions d'euros durant l'època nadalenca, que és una cita clau per al sector i on es juga el 70% de les vendes anuals en tres setmanes.

Amb la Covid de rerefons, les comandes a les botigues s'endarrereixen i les exportacions del sector del joguet de la Comunitat Valenciana han caigut un 9%. L'altre efecte de la pandèmia és que s'ha disparat la venda en línia, que és el gran repte del sector.

L'augment de la demanda a internet ha fet que algunes empreses hagen de reestructurar la producció, i sobretot la logística. Segons diuen des del sector, la venda per canals digitals ha crescut un 300% en algunes empreses d'Ibi, que han hagut d'adaptar-se al canvi de servir 1.000 unitats a un únic distribuïdor a servir-ne 10 d'una en una.

Però la botiga física continua sent el principal canal de venda, i enguany amb les mesures de distanciament i els aforaments controlats, fer les compres a última hora serà molt més complicat. Segons diuen els empresaris del joguet, la logística del comerç en línia no està preparat per a assumir tota la demanda de Nadal.

A més, l'empremta del confinament ha reorientat les tendències als orígens, cap als jocs de taula, trencacaps, treballs manuals, bicicletes i altres elements que conviden a jugar a l'aire lliure.

Els millors joguets del 2020 defensen la inclusió i el medi ambient

D'altra banda, ja se sap quins són els millors joguets del 2020, segons l'Associació Espanyola de Fabricants de Joguets amb seu a Ibi, que ha premiat joguets que reforcen el foment de la inclusió o la cura pel medi ambient. El reconeixement és per a unes nines que reprodueixen una xiqueta amb síndrome de Down. Uns altres dels 14 premiats són una casa de l'arbre en la categoria de construccions, amb peces fetes de plàstic d'origen vegetal, o una ciutat sostenible de cartó reciclat.

També et pot interessar

stats