La direcció de Ford convoca els sindicats d'Almussafes per a tornar a acollir-se a l'ERTO

L’actual ERTO en vigor, que es va iniciar al març, acaba el 31 de juliol

Logotip de Ford a la façana de la fàbrica d'Almussafes
Logotip de Ford a la façana de la fàbrica d'Almussafes / Jorge Gil / Europa Press

La direcció de Ford ha convocat aquest dimecres els sindicats de la factoria valenciana d'Almussafes per a negociar que la fàbrica es torne a acollir a un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO), que acaba els pròxims dies.

La fàbrica valenciana encadena diversos ERTO a causa de l'escassetat de components i microxips. Les tensions en la cadena de subministraments s'han vist agreujades per la situació geopolítica a l'est d'Europa i el trànsit marítim. Per aquest motiu, els sindicats i l'empresa es reuniran aquest dimecres a les 09.00 hores per a iniciar les negociacions i abordar la fórmula i les condicionsd’un nou ERTO en la factoria.

L'últim expedient en vigor va quedar aprovat el mes de març passat, amb quinze dies de parades en la fabricació de vehicles i motors. Posteriorment es va prorrogar fins al 31 de juliol, amb altres quinze dies de parades, ja que la reforma laboral aprovada pel govern permet prorrogar els ERTO sense necessitat de negociar-ne un altre nou, sempre que les circumstàncies siguen les mateixes.

Durant aquestes parades de producció, els treballadors perceben un 80% del salari i el 100% de les pagues, preservant antiguitat i vacances.

El calendari d'aquests expedients s'ha vist periòdicament subjecte a modificacions de dates per a ajustar la producció a la cadena de subministrament. L'anterior va tirar avant amb el vot a favor de la UGT i el rebuig de la resta de sindicats.

També et pot interessar

stats