Díaz tindrà en compte la proposta de la patronal CEOE sobre l'SMI

La ministra de Treball i Economia Social posa com a condició que ha de mantindre el poder adquisitiu i tindre en compte la inflació

Yolanda Díaz
Yolanda Díaz / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 de novembre 2023 - 14:58 Actualitzat: 23 de novembre 2023 - 19:14

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha assegurat aquest dijous que tindrà en compte la proposta de la CEOE sobre la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) un 3% en 2024, però ha avisat que ha de mantindre el poder adquisitiu.

En aquest sentit, ha subratllat que la inflació interanual de novembre oscil·larà entre el 3,7% i el 3,8%, per damunt del 3% que planteja la patronal.

"Amb una crisi d'inflació sense precedents com tenim al nostre país, emprendrem la pujada del salari mínim interprofessional", ha emfatitzat la ministra.

La vicepresidenta ha advertit que el govern "no vol una societat basada en salaris baixos com s'ha tingut a Espanya", sinó que vol que siga també europea en matèria salarial.

"Tenim un diferencial negatiu de 25 punts amb Europa en matèria salarial", ha denunciat Díaz, que ha assenyalat que "l'eina fonamental" per a reduir aquest diferencial i per a avançar en igualtat és l'SMI. "No hi ha millor eina en les societats contemporànies", ha emfatitzat.

Per això, ha reiterat que convocarà "amb caràcter immediat" els agents socials per a emprendre "la immediata pujada de l'SMI".

Els sindicats majoritaris consideren l'oferta insuficient

D'altra banda, els dos sindicats majoritaris, UGT i CCOO, consideren "insuficient" l'oferta de la CEOE per a la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) i advoquen per tindre en compte l'evolució dels preus dels productes bàsics, com l'alimentació. En tot cas, els sindicats han valorat, en un comunicat, que la patronal haja fet una proposta sobre la pujada de l'SMI.

També et pot interessar

stats