Díaz demana congelar hipoteques i moderar els beneficis després de conéixer els del BBVA

El banc ha presentat uns resultats rècord a Espanya amb 1.678 milions durant l'any 2022, un 8,4% més

La vicepresidenta segunda y ministra de Trabajo y Economía Social, Yolanda Díaz
La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz / Chema Moya (Efe)

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, després de conéixer els resultats rècord del BBVA el 2022, ha enlletgit en una de les seues xarxes socials que la crisi no pot ser una excusa perquè els bancs guanyen més, per la qual cosa ha reclamat congelar hipoteques i moderar beneficis.

"Mentre la pujada de l'euríbor encarirà la hipoteca mitjana en 250 euros al mes, els beneficis del BBVA creixen el 38% fins a arribar als 6.420 milions, els majors de la seua història", ha resumit Díaz en un tuit, abans d'afegir que la crisi no pot ser una excusa per a guanyar més i demanar que es congelen hipoteques i es moderen beneficis.

En el mateix sentit s'ha pronunciat la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, en un vídeo en el seu compte de Twitter, en el qual ha assenyalat que la banca no pot tindre beneficis extraordinaris quan la gent ho passa realment malament.

Cal fer, ha dit Belarra, que "els que més tenen paguen el que els corresponga; hi ha gent que es fa d'or i aquest govern no ho pot permetre".

La diversificació del BBVA, que té a Mèxic la seua principal font d'ingressos, explica en gran manera aqueix avanç dels resultats. A Espanya el banc va guanyar 1.678 milions, un 8,4% més, gràcies a la major activitat i a l'increment dels ingressos.

Precisament aquests ingressos seran els que servisquen per a determinar la taxa que haurà de pagar l'entitat enguany i el pròxim després de l'aprovació pel govern d'un impost extraordinari que està per veure si el sector recorrerà en els tribunals.

El BBVA és una de les entitats que va subscriure el nou Codi de Bones Pràctiques a Espanya per a ajudar les famílies amb més dificultats en el pagament de les seues hipoteques, encara que la seua contribució social va començar des de la pròpia activitat del banc, que va canalitzar més de 9.000 milions d'euros en préstecs a emprenedors, infraestructures sostenibles, bons socials o hipoteques i assegurances socials.

També et pot interessar

stats