Primer dia del tancament de bars i restaurants a les 17:00 hores

Professionals del sector en preveuen l'afonament si les mesures restrictives s'allarguen molt més en el temps.

VÍDEO | Primer dia del tancament de bars i restaurants a les 17:00 hores

Aquest dijous els bars i restaurants valencians han abaixat les persianes a les 17:00 hores, una mesura que forma part de les noves restriccions anunciades pel Consell aquest dimarts i que han entrat en vigor aquest dijous.

La mesura, que implica la reducció horària més gran que han patit l'oci i l'hoteleria des que va començar la desescalada, ha sigut rebuda amb resignació i comprensió. Així i tot, el sector ha demanat consideració, perquè malgrat que poden seguir servint menjar per a emportar-se, es preveu un descens en els ingressos.

Poc abans de l'hora de tancament, al barri de Russafa de València, una de les zones més de moda de la ciutat pel que fa a l'oci i la restauració, es repetia aquesta imatge: cadires i taules apilades a les portes dels locals, i treballadors i treballadores netejant i arreplegant.

Marta Planés, propietària d'una orxateria, ha explicat a À Punt que el local continua obert fins a les 18:30 o les 19:00 hores, com abans, però que a partir de les 17:00 hores només se serveix menjar per a emportar-se a casa. "Tinc la confiança que la gent vulga emportar-se a casa el berenar", ha afirmat.

Lorena González, cambrera d'un restaurant, afirma que l'enduriment de les restriccions els aboquen a "anar cap avall" perquè, mentre que els ingressos disminueixen, els pagaments als quals han de fer front són els mateixos.

Naia Giménez, cambrera d'un restaurant, ha explicat que les restriccions ja han afectat irremeiablement molts establiments que han hagut de tancar. "La situació cada vegada empitjora més i si continua així, l'hoteleria s'afonarà", assegura.

També et pot interessar

stats