Dia preveu tancar 31 botigues a la Comunitat Valenciana

CCOO sol·licita la nul·litat de l'ERO proposat per la cadena de supermercats, que afecta fins a 1.604 treballadors.

Dia planeja tancar 219 botigues durant aquest mes de juny a Espanya
Dia planeja tancar 219 botigues durant aquest mes de juny a Espanya / Europa Press

Dia planeja tancar 219 botigues durant aquest mes de juny perquè no ha rebut ofertes per part d'altres empreses interessades en els establiments. A la Comunitat Valenciana preveu tancar 31 tendes, 18 a València, 9 a Alacant i 4 a Castelló. Així ho ha revelat l'advocat de la cadena de supermercats en el transcurs del juí que se celebra aquest dimarts en la seu de l'Audiència Nacional a Madrid. 

A mitjan març es va conéixer que una trentena d'empreses, entre les quals inicialment no figurava Mercadona, havia manifestat el seu interés en prop de les 260 botigues que la cadena de supermercats Dia havia posat a la venda. No obstant això, segons fonts coneixedores del procés, continua existint interés per part de diferents operadors en la trentena de botigues restants, després del tancament de les 219 al juny.

Durant el judici, que ha quedat aquest dimarts vist per a sentència, CCOO ha sol·licitat, juntament amb la Confederació Intersindical Galega (CIGA), la nul·litat de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) proposat per Dia, que afecta fins a 1.604 treballadors, en entendre que existeix frau de llei i abús de dret. 

Per la seua banda, l'empresa ha criticat que CCOO no aclareix quin frau s'ha produït, i que per a produir-se hauria d'haver hagut "ànim o interés maliciós". A més, ha recordat que, inicialment, es va plantejar un ERO per a 2.064 persones, reduït finalment a 1.604 després de les negociacions.

També et pot interessar

stats