El deute de les famílies amb la banca cau vora 600 milions al setembre

L'import que destinen a la seua llar continua ocupant la major part del seu endeutament, ja que suposa més del 70% d'aquest.

El deute de les famílies amb la banca cau vora 600 milions al setembre
El deute de les famílies amb la banca cau vora 600 milions al setembre

El deute bancari de les famílies i institucions sense ànim de lucre residents a Espanya va caure al setembre un 0,08% respecte al mes anterior. Això suposa una reducció de 597 milions d'euros, fins 704.548 milions d'euros, per la qual cosa es manté en nivells similars als registrats a la fi de 2017.

Per la seua banda, el deute de les empreses es va reduir un 0,07% i va caure al setembre en 645 milions d'euros, fins a situar-se en 894.427 milions, segons les dades publicades pel Banc d'Espanya.

D'aquesta manera, l'endeutament de les llars espanyoles se situa per davall dels nivells de fa un any, ja que al setembre de l'any passat el deute ascendia a 706.555 milions d'euros. En canvi, les empreses han elevat el seu deute en l'últim any, ja que en el mateix mes de 2018 registraven un endeutament de 886.837 milions, 7.590 milions menys que ara.

De fet, en els últims mesos el deute de les llars espanyoles s'ha anat estabilitzant i fins i tot ha anat en general baixant fins a situar-se en nivells previs a la crisi arran de la reducció gradual dels préstecs, la caiguda dels tipus d'interés i l'abaratiment dels crèdits.

Malgrat que les famílies destinen una quantitat més baixa a la compra d'habitatge, la major part del seu deute, un 70%, continua destinant-se a la llar.

També et pot interessar

stats