Destapen un frau a la Seguretat Social de 27,5 milions que afecta 17 províncies

L'operació ha suposat la revisió de 22 expedients que afectaven 11 comunitats, entre les quals hi ha la valenciana.

Les investigacions van començar a finals de l'any 2017
Les investigacions van començar a finals de l'any 2017

La Policia Nacional, en col·laboració amb la Tresoreria General de la Seguretat Social, ha destapat a través de l'operació Pandora un frau contra la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) quantificat en uns 27,5 milions d'euros, que afectava 17 províncies, entre ls quals es troba Alacant.

En concret, les investigacions van començar a finals de l'any 2017 quan la Seguretat Social i els seus organismes van remetre escrits a la Policia Nacional, que van realitzar perquisicions a les províncies d'Alacant, les Balears, Barcelona, Càceres, Cadis, Còrdova, Girona, Guipúscoa, Granada, Huelva, Las Palmas, Lugo, Madrid, Màlaga, Toledo, Valladolid i Zamora.

L'operació ha suposat la revisió i l'anàlisi de 22 expedients que afecten 11 comunitats autònomes i que ha culminat amb la implicació dels investigats en delictes contra la Seguretat Social, frustració en l'execució, frau a la Seguretat Social, falsedat documental, estafa, insolvència punible, blanqueig de capitals i grup organitzat.

Els autors del delicte són principalment els responsables de les empreses, però també hi ha persones que han exercit de testaferros, sobretot alguns treballadors quehi figuraven en connivència amb els seus caps, segons ha informat la Policia Nacional en una nota de premsa.

Majoritàriament, s'han realitzat informes patrimonials de les persones implicades perquè la Tresoreria General de la Seguretat Social puga sol·licitar l'embargament dels béns que considere o, si escau, el jutjat que entenga de cadascuna de les causes puga utilitzar-los per a cobrir les responsabilitats generades.

També et pot interessar

stats