La despesa en habitatge ofega el 9,9% de la població de la Comunitat Valenciana

Vora 500.000 persones destinen a aquest apartat almenys el 40 per cent de la renda de la llar.

11.000 persones estan inscrites en els registres de sol·licitants d'habitatge protegit al territori valencià
11.000 persones estan inscrites en els registres de sol·licitants d'habitatge protegit al territori valencià

Segons les dades recollides en un estudi de la Fundació Alternatives, la despesa en habitatge suposa una càrrega quasi inassumible per al 9,9% de la població de la Comunitat Valenciana. A Espanya aquest percentatge se situa en el 10%, o més, de la població en huit de les quinze comunitats autònomes, sobretot a Madrid, les Canàries, les Illes Balears, Catalunya i Castella-la Manxa.

Les dificultats per a mantindre una casa, bé siga de lloguer o en propietat, s'han incrementat des de l'inici de la crisi econòmica. Mentre que el 2007 hi havia un 8,3% de llars espanyoles que tenien despeses en aquest àmbit del 40% o més dels seus ingressos, el 2016 el percentatge va pujar al 9,5%.

Les despeses en habitatge inclouen el pagament del lloguer o els préstecs hipotecaris, però també els rebuts d'aigua i de llum, o pagaments com l'assegurança, la quota de la comunitat i uns altres que corresponen al manteniment o a les reparacions.

11.000 valencians i valencianes sol·liciten habitatges de protecció oficial

L'informe de la Fundació Alternatives assenyala que hi ha 11.000 persones inscrites en els registres de sol·licitants d'habitatge protegit al territori valencià. Segons les dades de l'estudi, s'estima que la demanda potencial de residències socials a Espanya és en l’actualitat d'1,5 milions de llars, però en els diferents registres de demandants d'habitatge de les comunitats autònomes la xifra de persones que opten a aquest tipus de residència és d'unes 400.000. Els autors del document adverteixen que Espanya pot acabar entre els països europeus amb un menor nivell de protecció social en aquest camp i "els majors índexs d'exclusió residencial".

També et pot interessar

stats