Desconvoquen la vaga de taxis a Barcelona després d’un acord sobre els VTC

Els taxistes accepten que els vehicles amb conductor s’hauran de precontractar amb almenys 15 minuts d’antelació.

Recompte de vots després de l'assemblea de taxistes a Barcelona
Recompte de vots després de l'assemblea de taxistes a Barcelona / Marta Pérez (EFE).

Els taxistes de Barcelona han acordat aquest dijous de matinada desconvocar la vaga després de sis dies d’aturades per a exigir una major regulació del sector dels vehicles amb conductor, els anomenats VTC. Des de les 6 del matí ja circulen el taxis pels carrers de Barcelona després que l’assemblea ha acceptat la proposta del decret de regulació de les VTC presentada per la Generalitat de Catalunya. 

El resultat de la votació s’ha fet públic cap a les dos de la matinada a la plaça de Catalunya, amb una votació a favor de la proposta que ha guanyat per tan sols uns 300 vots.

El punt més destacat de l’oferta del govern català és que els vehicles amb conductor s’hauran de precontractar amb almenys 15 minuts d’antelació. Un termini que s’ampliarà a una hora a l’àrea metropolitana de Barcelona. 

Des de les 18:00 fins les 23:30 hores uns 5.000 taxistes dipositaren en cinc urnes de cartó la papereta per a decidir si alçaven o no la vaga. 

La desconvocatòria ha arribat després d’una tensa jornada que ha provocat fins i tot l’anunci de dimissió del líder del comitè de vaga, Tito Álvarez.

També et pot interessar

stats