Denuncien que en el sector agrari i ramader es cobra un 27% menys del salari mínim

Reclamen uns preus mínims per a garantir els costos de producció, i una fiscalitat “justa” per al sector.

Una plantació agrícola, en una imatge d’arxiu
Una plantació agrícola, en una imatge d’arxiu / La Unió

Els sous en el sector agrari i ramader valencià encara estan un 27% per davall del salari mínim interprofessional, que el nou govern ha pujat fins als 950 euros, segons ha assenyalat la Unió en un comunicat.

Els rendiments agraris declarats aconseguirien, segons l’organització, 9.731 euros de mitjana durant els últims quatre anys disponibles, una xifra que se situa un 27% per davall del salari mínim interprofessional de 13.300 euros bruts anuals establit per al 2020. “No sols no aconsegueixen el salari mínim acordat, sinó que no arriben al del 2020 ni tenint en compte els rendiments agraris declarats ni les rendes procedents d’altres activitats”.

La Unió, a través de l’organització estatal Unió d’Unions, exigirà al govern mesures efectives que garantisquen “unes rendes dignes a tots els agricultors i ramaders professionals en l’àmbit estatal”. “Resulta realment complicat pagar salaris mínims a qui té ingressos inferiors a aquest, com ocorre en aquest sector”, denuncien. Cal tindre en compte, assenyalen, que no s’estableixen uns preus mínims per a garantir els costos de producció, ni existeix rendibilitat suficient en determinats sectors productius.

En eixe sentit, reclamaran una revisió fiscal del sistema de mòduls que contemple la pujada actual del salari mínim, a més de tindre en compte “uns marges reals per a cada activitat” i que s’aplique una fiscalitat “justa” per al sector.

També et pot interessar

stats