Demanen la devolució de la taxa d'aigua després d'un mes sense rebre aigua del transvasament Tajo-Segura

Els regants asseguren que el trencament del canal a causa de la DANA és un problema alié a la comunitat.

Demanen la devolució de la taxa d\'aigua després d\'un mes sense rebre aigua del transvasament Tajo-Segura
Demanen la devolució de la taxa d'aigua després d'un mes sense rebre aigua del transvasament Tajo-Segura

La Comunitat General de Regs de Llevant, integrada per 22.000 comuners, ha reclamat que s'estudie la devolució de la taxa d'aigua, després de "més d'un mes sense rebre aigua" del transvasament Tajo-Segura pel trencament del canal a causa de la DANA registrada el setembre passat.

Així ho ha manifestat el president d'aquest organisme, Javier Berenguer, després de la reunió que ha mantingut amb el de la Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS), Mario Urrea. Segons Berenguer, el trencament del canal és un problema alié a la comunitat de regants.

Per la seua banda, la CHS ha assenyalat que estudiarà "l'assumpte i s'intentarà actuar ràpidament perquè no es vegen afectats els usuaris que tenen les seues explotacions modernitzades amb reg per degoteig".

Durant la trobada, el president de Regs de Llevant li ha plantejat a Urrea l'autorització d'una planta dessaladora. La comunitat ja ha iniciat els tràmits d'autorització mediambiental per a la seua construcció i ha consultat a l'organisme de la conca els procediments que cal realitzar-se, com l'autorització per a dessalinitzar.

També et pot interessar