La demanda d'habitatges amb balcó augmenta per la crisi sanitària

El confinament ha canviat i ha ampliat les preferències a l'hora de comprar o llogar vivendes.

La demanda d'habitatges amb balcó augmenta per la crisi sanitària
La demanda d'habitatges amb balcó augmenta per la crisi sanitària

Amb la crisi del coronavirus alguns sectors com ara l'immobiliari han patit els efectes del descens de la demanda, tant en la part que es refereix al lloguer com a la de compravenda d'habitatges.

Segons la presidenta de l'Associació d'Immobiliàries de la Comunitat Valenciana, Nora García, en declaracions a Les notícies del matí, un dels principals canvis que s'estan registrant afecta la preferència de compra d'habitatges. García ha explicat que els nous compradors han expandit les zones prioritàries de recerca per a intentar trobar un pis amb balcó o amb alguna zona oberta al carrer. Aquesta situació es dona principalment perquè el confinament ha reivindicat la importància de tindre llum natural i un espai obert al públic.

Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), al març va caure un 15,8% la compravenda d'habitatges a la Comunitat Valenciana respecte del mateix mes de l'any anterior, i pràcticament totes les comunitats autònomes van presentar taxes interanuals negatives en aquest aspecte.

Respecte al sector del lloguer, Nora García ha explicat que l'oferta de vivendes ha augmentat a causa de la nul·la activitat turística ocasionada per la crisi sanitària, perquè els propietaris dels pisos destinats al sector han decidit incorporar-los al mercat del lloguer de primera residència. Això ha suposat també un increment del preu mitjà d'aquestes ofertes perquè, segons l'experta, els propietaris no volen deixar de perdre tants diners com guanyarien en cas que els pisos seguiren destinant-se al lloguer turístic.

De fet, un informe del portal immobiliari Fotocasa destaca que, a l'abril, el preu de l'habitatge de lloguer va augmentar un 10,9% respecte de l'abril de l'any anterior, i es va situar en els 11,2 euros per metre quadrat.

Encara així, Nora García, ha previst un descens futur del preu a mitjà termini per l'escassa efectivitat que tindran les ofertes d'antics pisos turístics.

També et pot interessar

stats