Declaren improcedent l’acomiadament de l’exsecretari de Cierval per existir successió d’empreses

El jutjat social número 11 de València condemna la CECV a readmetre’l o pagar-li una indemnització de 32.975 euros.

Seu de la patronal autonòmica Cierval
Seu de la patronal autonòmica Cierval

El jutjat social número 11 de València ha declarat improcedent l'acomiadament de l'exsecretari general de l’anterior patronal autonòmica Cierval per entendre que existeix successió d'empreses de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CECV) amb l'extingida Cierval i una unitat empresarial entre les diferents patronals.

A més, ha condemnat solidàriament la CECV, la CEC de Castelló i COEPA d'Alacant a readmetre'l en el mateix lloc o a pagar-li una indemnització de 32.975 euros.

Segons la sentència, el magistrat considera que concorren els requisits necessaris perquè puga declarar-se l'existència de la successió empresarial, ja que l'activitat que feia Cierval l'assumeix la CEV i posteriorment la CECV, per l'ampliació del seu àmbit, que passa a ser autonòmic.

D’aquesta manera, el magistrat considera acreditat que la patronal CEV, que en principi tenia àmbit d'actuació en la província de València, és membre fundador de Cierval, tal com arrepleguen els estatuts i, com que forma part de l'assemblea general, participa en les decisions.

Cierval va acomiadar el secretari general el 16 de maig en virtut de l'expedient de regulació d'ocupació presentat per a extingir tots els contractes i tancar la mercantil.

Aquesta sentència es pronuncia en el mateix sentit que el jutjat social número 2, que va declarar improcedent l'acomiadament de quatre treballadores de Cierval perquè concorria "la successió empresarial de la codemandada CECV".

També et pot interessar

stats