Declaren els afectats per l'eixida a borsa de Bankia

La majoria eren clients de sempre, confiaven en el personal de les sucursals i se sentiren enganyats.

VÍDEO | Declaren els afectats per l\'eixida a borsa de Bankia

Aquest dimecres, en el juí per l'eixida a borsa de Bankia s'ha escoltat la veu dels afectats per la compra d'accions que confien que, huit anys després, la justícia els done la raó. La majoria eren clients de sempre, confiaven en el personal de les sucursals i se sentiren enganyats. Alguns perderen els estalvis de tota la vida mentre que uns altres van poder recuperar la inversió, però reclamen, a més de la inversió, els interessos i una indemnització per danys morals.

Una vintena d'inversors minoristes que van perdre els estalvis en l'eixida a Borsa de Bankia al juliol de 2011 han assegurat que la majoria va acudir a l'operació per recomanació expressa dels empleats de les sucursals. Segons els accionistes, els empleats de Bankia van iniciar una campanya de publicitat en la qual se'ls impulsava a invertir mostrant-los una imatge de solvència i totes les garanties necessàries recolzades en uns comptes que no responien a la realitat.

Adicae, que actua com a acusació particular, afirma que ha quedat "més clar que mai" que si s'haguera conegut la realitat financera de Bankia ningú s'haguera embarcat en aquesta inversió.

Bankia ofereix la devolució de les inversions més un interés de l'1%.

Bankia ha insistit en l'oferta de devolució als minoritaris de les seues inversions més un interés de l'1%. Les acusacions reclamen que la indemnització ha de ser l'import invertit més l'interés legal dels diners. L'entitat ha retornat quasi 1.900 milions d'euros a 225.100 comptes d'inversors que van acudir a l'oferta pública.

També et pot interessar