Com saber si la declaració de la renda eixirà a pagar o a tornar?

Hisenda disposa d’un simulador –no vinculant– que permet saber el resultat de la declaració 

Calcula el resultat de la teua declaració de la Renda 2021
Calcula el resultat de la teua declaració de la Renda 2021 / Shutterstock

La campanya de la Renda 2021 no comença fins al 6 d’abril, però si es vol es pot calcular ja si eixirà a tornar o a pagar gràcies al simulador que l’Agència Tributària posa a disposició de la ciutadania. Cal assenyalar que es tracta d’una ferramenta que no té validesa legal ni és vinculant, però sí que pot donar una idea aproximada de quin serà el resultat.

Com calcular la renda 2021 amb el simulador d’Hisenda?

  • Entreu en el web de l’Agència Tributària Renta Wen Open.
  • Cliqueu en nova declaració o en carregar dades d’altres declaracions si hem utilitzat l’aplicació amb anterioritat.
  • Introduïu les dades personals (nom, cognoms, DNI, estat civil, data de naixement i comunitat autònoma on es resideix).
  • Introduïu i valideu les dades fiscals com si fora l’esborrany normal.
  • Cliqueu en el botó resum de la declaració (dalt a la dreta) i comproveu-ne el resultat. 

Quan a l'abril comence la campanya de la declaració de la renda es podran enviar els esborranys en línia. A partir del 5 de maig es podrà presentar per telèfon, i a partir de l’1 de juny es podrà presentar de forma presencial. L’últim dia per a fer-ho serà el 30 de juny, excepte si el resultat és a ingressar i se'n vol domiciliar el pagament, cas en què la data límit serà el 27 de juny. 

Malgrat que encara no es pot presentar la declaració, Hisenda ja permet descarregar les dades fiscals –informació útil com ara el domicili fiscal, els comptes bancaris, el salari, els donatius, les activitats econòmiques o el règim de cotització– per a comprovar si hi ha errades o és tota correcta. Es pot accedir a aquesta informació a través del web de l’Agència Tributària, on també es pot demanar cita prèvia per a presentar la declaració i obtindre el número de referència i registrar-se en el sistema Cl@ve. 

També et pot interessar

stats