La declaració de la renda d'enguany ja no es farà amb paper

És la principal novetat d'una campanya en què s'esperen 20 milions de declarants.

VÍDEO | La declaració de la renda d\'enguany ja no es farà amb paper

La campanya de la renda comença aquest dimarts 2 d'abril i acaba l'1 de juliol per a les persones que la vulguen fer per internet o telèfon. Si és presencial, caldrà esperar al 14 de maig per a fer la declaració. Les persones a les quals els isca a ingressar tindran fins al 26 de juny per a fer-ho i, la data s'allarga fins a l'1 de juliol en els altres casos. 

La principal novetat en la campanya d'enguany és que no es podrà presentar la renda en paper, i s'haurà de fer vía mòbil, ordinador o les agències tributàries. Es preveu per a la campanya d'enguany una xifra de 20 milions de declarants, dels quals 14 milions eixiran a tornar. 

Segons Federico Varona, economista i assessor fiscal, no és novetat que no cal presentar la declaració si es cobra menys de 22.000 euros d'un sol pagador, però sí que ho és que puge de 12.000 a 14.000 el límit si hi ha més d'un pagador.  

Varona assenyala que una altra novetat important és que les prestacions per maternitat i paternitat estan enguany exemptes de tributació i l'ìmport de les mateixes no s'ha d'incloure en la declaració. Així mateix, l'assessor fiscal recorda que per a aquest exercici ha augmentat la deducció per maternitat a 1.000 euros, sempre que el fill siga menor de tres anys. 

I pel que fa a les deduccions autonòmiques, "encara que la Comunitat Valenciana siga la comunitat amb més nombre de deduccions autonòmiques" recomana confeccionar la renda amb cura per a poder aplicar-les perquè la imputació que descarreguen els ciutadans és a escala nacional. 

També et pot interessar