Dalmau defén les ajudes d'urgència del pla Reconstruïm Pobles davant les crítiques d'arbitrarietat

El programa contempla un total de setanta actuacions i té un pressupost de 29,7 milions d'euros.

El vicepresident segon Ruben Martínez Dalmau a les Corts en una imatge d'arxiu
El vicepresident segon Ruben Martínez Dalmau a les Corts en una imatge d'arxiu / À Punt NTC.

Les Corts han viscut aquest dimarts una sessió dura al voltant de les ajudes del programa Reconstruïm Pobles. El vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha defensat que les ajudes es van concedir de manera directa per una qüestió d'urgència a causa de la Covid-19, per la qual cosa no existeix cap convocatòria ni cap barem. Martínez Dalmau ha comparegut a petició pròpia i dels grups de l'oposició, per a informar sobre la selecció dels municipis beneficiats per les ajudes arreplegades en aquest programa, que contempla setanta actuacions i un pressupost de 29,7 milions.

L'oposició ha acusant el vicepresident d'haver atorgat aquestes ajudes a dit, després d'haver enviat una carta als municipis valencians en la qual es donava a entendre que el procés es faria per concurrència competitiva, i li han demanat que faça públics els criteris i el barem utilitzat per a seleccionar les localitats beneficiàries.

Martínez Dalmau ha dit que "comprén la confusió" que s'ha pogut generar, ja que la invitació enviada a les entitats locals per a conéixer les seues necessitats d'actuacions urbanes "pot donar a entendre que les seues propostes serien valorades, donant la sensació que es tractava d'una concurrència competitiva". Però ha destacat que, d'acord amb el principi de legalitat, "el simple fet de no haver-hi una convocatòria amb unes bases reglades significa que aquest programa va ser dissenyat mitjançant els instruments de concessió directa".

El vicepresident ha assegurat que gràcies a la invitació feta es van rebre més de 600 projectes de 300 localitats, la qual cosa els permet conéixer les deficiències urbanes i de servei de cadascun dels municipis. A més, ha indicat que tractaran de resoldre-les totes i cadascuna en un futur, dins del marc de nou pla Conviure.

També et pot interessar

stats