Els cultius de cinc municipis valencians se sumen a la DO Xufa de València

Els terrenys de l'Horta ocupen 542 hectàrees, on es produeixen uns 5,3 milions de quilos de xufa seca

La xufa té grans beneficis per a la salut
La xufa s'utilitza per a produir l'orxata valenciana / À Punt NTC

Quatre municipis de l'Horta Nord —Rafelbunyol, Pobla de Farnals, el Puig de Santa Maria i Massamagrell— i Sagunt, al Camp de Morvedre, passen a formar part del llistat de municipis emparats pel Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida (CRDO) de Xufa de València.

Les noves incorporacions corresponen a localitats limítrofes amb la zona actualment emparada i tenen el mateix vincle al cultiu de la xufa que els municipis confrontants ja emparats pel CRDO Xufa de València, segons ha donat a conéixer la Conselleria d'Agricultura en un comunicat.

En el cas de la zona de producció de les xufes situada a l'Horta de València, ocupen una extensió aproximada de 542 hectàrees, on es produeixen uns 5,3 milions de quilos de xufa seca, dels quals un 90% està emparat per la denominació d'origen.

En l'actualitat, a més dels nous, aquesta DO comprén altres municipis de l'Horta Nord —com Vinalesa, Tavernes Blanques, Puçol, Bonrepòs i Mirambell, Albalat dels Sorells, Alboraia, Albuixec, Alfara del Patriarca, Almàssera, Burjassot, Emperador, Foios, Godella, Massalfassar, Meliana, Montcada, Museros, Paterna i Rocafort—, l'Horta Sud —el municipi d'Aldaia—, el Camp de Morvedre —el poble de Nàquera— i el terme municipal de València.

També et pot interessar

stats