Critiquen la importació de taronges de l’Argentina quan Espanya pot proveir els mercats

La Unió de Llauradors demana extremar la vigilància després de la paralització de l’enviament de llimes per les plagues.

El Baltic Lady ha arribat aquest divendres a Castelló amb 2.500 tones de taronges procedents de l’Argentina
El Baltic Lady ha arribat aquest divendres a Castelló amb 2.500 tones de taronges procedents de l’Argentina

Aquest divendres a primera hora del matí ha arribat a Castelló el vaixell Baltic Lady, procedent de l’Argentina, carregat amb 2.500 tones de taronges. Es tracta d’un carregament que ha arribat per a vendre’s al mercat espanyol i també a l’europeu, tot i que a escala espanyola encara hi ha suficient producció per a abastir als consumidors i consumidores.

La Unió de Llauradors ha denunciat aquestes importacions i ha demanat inspeccions més estrictes per part dels organismes europeus, ja que, tal com ha explicat el seu president, Carles Peris, en À Punt Notícies, “Argentina no pot garantir que els seus cítrics siguen segurs” i aquestes exportacions poden suposar l’arribada de plagues per als camps valencians. L’organització ha demanat també parar les importacions de cítrics i potenciar el consum de productes espanyols.

Els productors argentins ja han paralitzat l’enviament de llimes a la Unió Europea després que en la primera meitat de l’any els controls fronterers interceptaren un 86% més de cítrics amb plagues que en tot 2019. Controls exhaustius que serveixen per a evitar l’arribada de plagues com la taca negra o la cancrosi.

També et pot interessar

stats