La crisi del microxip: l’augment d’aparells electrònics amenaça el mercat digital

La digitalització pandèmica ha provocat un desabastiment de components en tot el món

La crisi del microxip: com l’augment d’aparells electrònics amenaça el mercat digital / À Punt NTC
Jesús Moreno
06 de juny 2021 - 11:41

Des que va començar la pandèmia de la Covid-19, la compra d'aparells electrònics ha superat les expectatives del mercat de microxips en tot el món. La gran demanda de productes tecnològics durant la crisi sanitària ha disparat la necessitat dels microxips, indispensables per a bastir qualsevol aparell electrònic.

El sector de l’automòbil és un dels que més ho ha notat, ja que un vehicle pot arribar a necessitar més de 100 microxips per a poder funcionar correctament. A causa de la mancança d'aquest semiconductor, les multinacionals es veuen obligades a canviar el model productiu. Així ho ha explicat a À Punt Notícies Carlos Faubel, president del comité d'empresa de Ford, que sofreix des de fa uns dies una aturada de la fàbrica al complet que durarà almenys vint dies.

Altres empreses del sector de l'electrònica també s’han vist afectades. Juan Carlos Rodrigo, director de vendes de Cyme, assegura que s’estan abastint de “moltíssim material extra pel que puga passar”. Una opció alternativa és la que ha pres Francisco Chumillas, gerent de Wind Informàtica, que ha optat per comprar ordinadors d’ocasió per cobrir la demanda.

Actualment, més del 90% dels nous microxips de tot el món es fabriquen en una única empresa de Taiwan, en què la producció és insuficient. Per aquest motiu, es produeix un encariment de la logística. Pedro Dasí, director comercial d'expansió d'Eldisser, explica que “el problema greu de subministrament de mercaderies en un moment en què la demanda continua activa és que els preus estan pujant”. 

Així, el xip s'ha convertit en el petroli del segle XXI, l'element estratègic del qual depén el desenvolupament econòmic de qualsevol estat.

També et pot interessar

stats