La Crida pel Finançament insta el nou govern central a negociar un nou model

La plataforma considera que és “un bon moment” per a dissenyar un altre sistema de finançament que pose fi a la marginació de la Comunitat Valenciana.

Membres de la plataforma Crida pel Finançament Valencià
Membres de la plataforma Crida pel Finançament Valencià / Europa Press

La Crida pel Finançament Valencià ha instat el nou govern de Pedro Sánchez a obrir la negociació d'un nou sistema de finançament autonòmic en el qual "els valencians disposen de les claus de la caixa i puguen dissenyar i aplicar les seues polítiques sense les actuals tuteles del Govern espanyol".

Després de prosperar la moció de censura a Mariano Rajoy, la plataforma considera que l'elecció de Sánchez "és un bon moment per a obrir un nou escenari respecte del finançament valencià".

L'objectiu de la plataforma és "posar fi a l'espoli fiscal i la falta d'inversions que ha patit el poble valencià al llarg dels anys".

Per això ha instat les institucions valencianes i espanyoles a obrir un procés de negociació que permeta "superar la situació actual que afecta negativament als treballadors, els serveis públics, les prestacions socials, les infraestructures o les inversions, i fins i tot la capacitat d'autogovern i el nostre futur com a poble".

Mentrestant, la Crida pel Finançament Valencià veu necessari mantindre "la mobilització de la societat valenciana fins a aconseguir les inversions i el finançament valencià que necessita el nostre país i la seua gent". 

També et pot interessar

stats