Creix la riquesa de les famílies

En el primer trimestre de l’any va augmentar un 4,1% respecte al mateix període de 2018.

VÍDEO | Creix la riquesa de les famílies

La riquesa financera neta de les famílies, és a dir, la diferència entre els estalvis i els deutes, va augmentar un 4,1% en el primer trimestre de l'any respecte al març de 2018. Així, va passar d’1,37 bilions a 1,45 bilions d'euros. 

D'aquesta manera, la riquesa de les llars es manté encara per damunt dels nivells previs a la crisi econòmica, ja que en el primer semestre de 2007, just abans del començament de la recessió, fregava el bilió d'euros.

El gruix dels actius financers de les llars està en efectiu i depòsits (40% del total), seguit d'accions (27%), assegurances i fons de pensions (16%) i participacions en fons d'inversió (14%).

Segons els comptes financers publicats pel Banc d'Espanya, els actius financers nets de les famílies representen un 119,3% del PIB, un 0,8 més que un any abans.

D'altra banda, el deute consolidat de les empreses i de les llars va assolir els 1,61 bilions d'euros al final del primer trimestre, un 132,8% del PIB, 4,1 punts per davall de la ràtio registrada un any abans.

També et pot interessar

stats