Creen el Fòrum per al Desenvolupament d'Infraestructures i Edificis Sostenibles

Plantejarà les obres pendents que hi ha a la Comunitat Valenciana i la construcció de vivenda social sostenible.

Creen el Fòrum per al Desenvolupament d'Infraestructures i Edificis Sostenibles

El sector de la construcció és un dels més afectats per la crisi econòmica i necessita una actuació immediata per a frenar sobretot la desocupació. Per això, els empresaris de l'obra pública i l'administració autonòmica han creat el Fòrum per al Desenvolupament d'Infraestructures i Edificis Sostenibles, que plantejarà les obres pendents que hi ha a la Comunitat Valenciana i la construcció d'habitage social sostenible, subvencionada amb fons europeus.

El sector de la construcció d'obra pública i la Generalitat han acordat anar a l'una, per a demanar inversions que milloren les connexions per carretera i tren així com la inversió en habitatges sostenibles.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat que la construcció és un sector “que va ser injuriat en el passat, en el qual es van cometre molts errors”, però que ara s'ha convertit en “fonamental en l'eixida de la crisi” econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19.

Puig ha indicat que en l'impuls que es pretén donar a la construcció, la Generalitat ha de “posar la mirada en els recursos econòmics europeus” i “encertar bé en els projectes” que es vagen a realitzar. El finançament procedent del Pla de Nova Generació d'Europa estarà destinada a “habitatge, obra pública i infraestructures de mobilitat”.

Per la seua banda el president de la CEV, Salvador Navarro, ha explicat que la CEV ha estimat que les necessitats d'infraestructura en la Comunitat Valenciana s'acosten als 21.000 milions d'euros, dels quals “3.000 o 4.000 corresponen a necessitats que ha de cobrir la Generalitat”.

Navarro ha puntualitzat que la màxima prioritat del fòrum constituït estarà en “l'habitatge social”, que ha qualificat com a “eix fonamental” del sector. Posteriorment, els esforços se centraran en “infraestructures d'aigua i en parcs logístics” perquè, ha subratllat, “de res serveix el Corredor Mediterrani sense infraestructures logístiques”.

També et pot interessar

stats