La creació d’empreses valencianes cau quasi un 15% en el tercer trimestre

La Comunitat segueix la tendència espanyola, ja que s’ha reduït més d’un 4% la constitució de societats mercantils a tot l’estat.

Un treballador industrial en una imatge d'arxiu
Un treballador industrial en una imatge d'arxiu

En el tercer trimestre d’enguany s’han creat un 14,9% menys d’empreses en la Comunitat Valenciana que en el mateix període de l’any passat, segons les dades del Col·legi de Registradors. Amb aquest percentatge, les firmes valencianes segueixen la tendència de la resta de l'estat, ja que durant aquest període es van constituir 18.788 societats mercantils a Espanya, fet que suposa un 4,1% menys que en 2018. 

Amb aquesta caiguda, la creació d’empreses arrossega dos trimestres consecutius de descensos després de quatre a l'alça. La Comunitat Valenciana és una de les 13 autonomies en què va descendir la constitució d’empreses, concretament la Comunitat és, per darrere de Ceuta i Melilla i de les Balears, la tercera on més ha baixat la creació d’empreses. Sols en cinc comunitats autònomes, liderades per La Rioja, Murcia i Astúries ha pujat la creació d’empreses. 

Quant als concursos de creditors, entre octubre i setembre 726 empreses es van veure immerses en aquest procediment a Espanya, un 2,5% més que en el tercer trimestre de 2018 i repunta després dels descensos registrats en els dos primers trimestres de l'any.

També et pot interessar

stats