La creació d'empreses creix un 10% al novembre a la Comunitat Valenciana

La major quantitat de noves societats es concentren en el comerç, el sector immobiliari, el financer i les companyies d'assegurances.

Vora un quart de les societats mercantils creades al novembre correspon al sector del comerç
Vora un quart de les societats mercantils creades al novembre correspon al sector del comerç / Arxiu

La creació d'empreses a la Comunitat Valenciana va augmentar el novembre de 2018 un 3,3% interanual amb 949 noves mercantils, mentre que el nombre d'empreses dissoltes es va reduir un 16,3% fins arribar a les 118 societats.

En el conjunt nacional, el naixement de noves companyies va créixer un 3,3% respecte al 2017, fins a un total de 7.974 noves societats mercantils, la xifra més alta comptabilitzada en aquest mes de l'any des de 2007.

D'acord amb les dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística, el capital total subscrit per a la constitució de les noves empreses va ser de 305,6 milions d'euros, xifra que revela un descens anual del 17,6%. Concretament, la inversió per cada societat es va situar en 38.330 euros de mitjana, el 20,3% menys que al novembre de 2017. Pel que fa a la dissolució de les societats, va augmentar un 9,9%, la majoria voluntàriament, mentre que el 22,8% de les dissolucions responien a fusions i d'altres causes.

Els sectors favorits

Per sectors, vora un quart de les societats mercantils creades al novembre correspon al comerç i un 15,3% a immobiliàries, financeres i companyies de segurs. En el cas de les societats dissoltes, un 22,2% també pertanyia al comerç i un 15,9%, a la construcció.

La variació per autonomies

Les comunitats amb major nombre de societats mercantils creades al novembre van ser Madrid, amb 1.840 negocis, seguida de Catalunya i Andalusia; i les autonomies amb menys, La Rioja, Cantàbria i Navarra, totes elles amb una xifra inferior a 100 mercantils noves.

També et pot interessar

stats