El cost salarial se situa en 2.039 euros bruts de mitjana

El salari mitjà de la Comunitat Valenciana és el penúltim de tot l’Estat amb 1.781 euros de mitjana mensual només per davant d’Extremadura.

El cost salarial se situa en 2.039 euros bruts de mitjana
El cost salarial se situa en 2.039 euros bruts de mitjana

L’Institut Nacional d’Estadística ha publicat l’enquesta laboral corresponent al quart trimestre de 2018. Un informe on es recull el cost dels treballadors per a les empreses i la situació dels salaris a Espanya. Segons aquest informe, el cost salarial en brut per persona treballadora que inclou salari base, complements, pagament per hores extraordinàries i endarreriments arriba als 2.039 euros de mitjana. 

Per comunitats, la mitjana del salari de la Comunitat Valenciana és el penúltim de tot Espanya amb 1.781 euros de mitjana mensual només per davant d’Extremadura, on cobren 98 euros menys. Amb aquesta situació, els salaris de valencianes i valencians estan lluny de la mitjana nacional fixada en 2.039 euros. La comunitat que lidera la llista dels salaris a Espanya és el País Basc amb un sou mitjà de 2.438 euros. 

Segons les dades publicades, la Comunitat Valenciana és el territori on més ha baixat el cost laboral, és a dir, el que costa cada treballador a l’empresa. En concret ha disminuït un 1,6%, una xifra que queda ben lluny de la mitjana nacional que ha pujat un 0,9% i de la Comunitat on més s’ha incrementant el cost laboral, que ha sigut el País Basc amb un 3,1%.

També et pot interessar

stats